A Global Vision with new manufacturing procedure towards Industry 4.0​

Source: MEGA Tech Magazine, Jul-Aug'18

"เปิดวิสัยทัศน์แบรนด์ระดับโลก ฉีกกรอบการผลิตเดิมๆด้วยกลยุทธ์พุ่งเป้าสู่ อุตสาหกรรม 4.0"​

ในยุคแห่งการแข่งขันทางด้านอุตสาหกรรมระหว่างภูมิภาคที่มีความเข้มข้นอย่างต่อเนื่องในช่วงทศวรรษที่ผ่านมา ผู้ผลิตต่างพยายามหาวิธีที่จะเพิ่มประสิทธิภาพการผลิต และพัฒนาขีดความสามารถเพื่อให้เป็นไปตามมาตรฐานในระบบที่ได้รับการยอมรับในระดับนานาชาติดังนั้นวิวัฒนาการในการพัฒนาอุตสาหกรรมไปสู่ อุตสาหกรรม 4.0 จึงกลายเป็นกระแสที่ผู้ประกอบการทั้งหลายต่างจับจ้องถึงการเปลี่ยนแปลงที่กำลังจะเกิดขึ้นในอนาคต

 

ด้วยเหตุนี้ ทางทีมงานนิตยสาร MEGA Tech Magazine ในฉบับนี้จึงมีความพิเศษเป็นอย่างมากด้วยการรวมตัวของ ขุนพล 4 แบรนด์ยักษ์ใหญ่ ผู้นำทางด้านนวัตกรรมและเทคโนโลยีระดับโลกร่วมให้เกียรติสัมภาษณ์ในเชิงวิสัยทัศน์ถึงการเตรียมความพร้อมในการพัฒนาอุตสาหกรรมไทยให้มีขีดความสามารถที่เหนือความและสามารถก้าวสู่ อุตสาหกรรม 4.0 ได้อย่างยั่งยืน

Q 1: ณ วันนี้ถือเป็นช่วงเวลาที่เหมาะสมต่อการเปลี่ยนแปลงในอุตสาหกรรมไทยมากที่สุด ดังนั้นในฐานะแบรนด์ชั้นนำระดับโลกที่มีประสบการณ์และคร่ำหวอดในเรื่องการพัฒนาอุตสาหกรรมมานาน จะมีสินค้าและบริการอะไรที่จะเข้ามาปรับปรุงและพัฒนาต่อยอดอุตสาหกรรมในประเทศไทยไปสู่ อุตสาหกรรม 4.0 เพื่อให้เป็นที่ยอมรับและสามารถประสบความสำเร็จได้อย่างยั่งยืน

Mr. Naoki Mori, Sodick

ANS: เราอาศัยการเรียนรู้และพัฒนาผลิตภัณฑ์จะกลุ่มลูกค้าของเราที่มีอยู่ทั่วทุกมุมโลก เพื่อตอบสนองความต้องการให้เกิดประโยชน์กับลูกค้ามากที่สุด หลักการของ อุตสาหกรรม 4.0 ได้รับการถ่ายทอดมาจากกลุ่มประเทศที่เติบโตทางด้านอุตสาหกรรมไม่ว่าจะเป็น เยอรมนี สหรัฐอเมริกา และญี่ปุ่น ที่ประสบความสำเร็จอย่างมาก และเรามีความพร้อมในการนำเสนอเทคโนโลยีและระบบออโตเมชั่นเพื่อพัฒนาอุตสาหกรรมของลูกค้าของเราสามารถแข่งขันในเวทีระดับโลกได้

 

Mr. Nobuhito Todama, Toyoda Machinery

ANS: ในทุกวันนี้ความต้องการในการพัฒนา อุตสาหกรรม 4.0 เป็นกระแสที่ได้รับความตื่นตัวอย่างแพร่หลายทั่วโลก การเชื่อมต่อข้อมูลสื่อสารกลายเป็นหัวใจสำคัญอันดับหนึ่ง หรือเราอาจกล่าวได้ว่า IOE หรือ Internet of Everything นั่นคือทุกๆส่วนการผลิตจะมีการเชื่อมต่อข้อมูลเพื่อตอบสนองต่อระบบคำสั่ง และจัดการกับข้อมูลการผลิตที่ได้รับทั้งหมด ประมวลผลออกมาในรูปแบบของประสิทธิภาพการผลิตโดยรวมของโรงงาน ซึ่งระบบเหล่านี้สามารถทำงานร่วมกับเครื่องจักรของเราได้อย่างสมบูรณ์แบบ นอกจากนี้ด้วยประสบการณ์ของเราในฐานะเจ้าของเทคโนโลยีจึงมั่นใจหากผู้ประกอบการไทยต้องการเทคโนโลยีที่ตอบโจทย์การผลิตให้ได้ดีที่สุด TOYODA สามารถส่งต่อเทคโนโลยีให้ตรงกับความต้องการได้ทันที

Norbert Seo_Bystronic_megatech

Mr. Norbert Seo, Bystronic Senior Vice President Market Division Asia and Australia​

Mr. Norbert Seo, Bystronic

ANS: การพัฒนาขีดความสามารถให้สามารถต้องสนองความต้องการของลูกค้าให้ได้อย่างรวดเร็วที่สุดเท่าที่จะเป็นไปได้คือความท้าทายที่เหล่าผู้ผลิตให้ความสำคัญอย่างมาก ณ วันนี้ตลาด การผลิตโลหะแผ่น เปลี่ยนไปอย่างรวดเร็ว ดังนั้นลูกค้าของเราจะต้องมีโซลูชั่นการทำงานที่ยืดหยุ่นได้ทั้งการทำงานขนาดใหญ่มากๆไปจนถึงขนาดเล็กมากๆได้ นิยามของ อุตสาหกรรม 4.0 เป็นแรงกระตุ้นสำคัญที่ก่อให้เกิดการพัฒนาโซลูชั่นใหม่ๆ ตั้งแต่การเชื่อมโยงโครงข่ายกระบวนการผลิต โซลูชั่นอัตโนมัติ ซึ่งทั้งหมดนี้เป็นเทคโนโลยีที่ผสานอยู่ในระบบ ไฟเบอร์เลเซอร์ (Fiber Laser) ซึ่งเป็นกุญแจสำคัญแห่งความสำเร็จให้กับกระบวนการ ผลิตโลหะแผ่น

 

Mr. Taveesak Srisuntisuk, Hexagon Metrology

ANS: ณ วันนี้เรามีความพร้อมอย่างมากในด้านเทคโนโลยีที่จะนำไปสู่ อุตสาหกรรม 4.0 และมีความพร้อมในฐานะ Turnkey Project หรือ Integrator ซึ่งเกิดขึ้นแล้วในประเทศจีน ส่วนใน Asia-Pacific เรากำลังอยู่ในช่วงเริ่มต้นการพัฒนาและสร้างโซลูชั่นที่เหมาะสมตามการพัฒนาของผู้ประกอบการในประเทศไทย เรามี Partner ที่เป็น Integrator ที่มีความพร้อมและประสบการณ์ เราเชื่อว่าภายใน 3-5 ปี ประเทศไทยน่าจะมีความพร้อมต่อการลงทุนและมีความต้องการเทคโนโลยีที่มากขึ้น ณ วันนี้ HexagonMI เรานำเสนอตัวเองในรูปแบบของ Quality 4.0 นั่นคือการนำ Quality drive Productivity ซึ่งเราเชื่อว่าเป็นรูปแบบการให้บริการของเราสามารถตอบโจทย์ลูกค้าในปัจจุบันได้อย่างใกล้ชิดมากที่สุดในขณะเดียวกันเมื่อผู้ประกอบการไทยมีความพร้อมการตอบรับกับ อุตสาหกรรม 4.0 แล้ว แน่นอนว่าเทคโนโลยีของเราสามารถตอบโจทย์ความต้องการของลูกค้าได้เช่นกัน

Taveesak Srisuntisuk_Hexagon Metrology_megatech

Mr. Taveesak Srisuntisuk, Managing Director, Hexagon Metrology (Thailand) Ltd.​

Q 2: ยกตัวอย่างลูกค้าที่ประสบความสำเร็จ ในกรณีที่ท่านได้นำเสนอสินค้าหรือบริการเพื่อการพัฒนาอุตสาหกรรม 4.0  

Mr. Norbert Seo, Bystronic

ANS: หนึ่งในลูกค้าคนสำคัญในประเทศไทยเป็นผู้ผลิตตู้ไฟฟ้า ได้ปรับเปลี่ยนจากการใช้คนมาเป็นการใช้หุ่นยนต์ในการทำงานร่วมกับเครื่องพับโลหะ (Press Brake machine) ของเรา ซึ่งผลที่ได้นั่นคือสามารถพับโลหะที่แม่นยำมากขึ้นแม้กระทั่งชิ้นงานที่มีความซับซ้อนสูงก็ตาม ช่วยเพิ่มความสามารถในการผลิต เพิ่มผลผลิต และผลกำไรให้กับบริษัทได้ดียิ่งขึ้น เพราะในสภาวะที่ต้นทุนแรงงานที่เพิ่มสูงขึ้นนั้น ผู้ประกอบการพยายามมองหาระบบออโตเมชั่นเข้ามาเพิ่มเติมในอุตสาหกรรม Bystronic มีโซลูชั่นระบบอัตโนมัติที่พร้อมจะเข้ามาเพิ่มประสิทธิภาพและความแม่นยำในการทำงานที่เหนือกว่าโดยใช้ต้นทุนรวมที่ลดลง

 

Mr. Taveesak Srisuntisuk, Hexagon Metrology

ANS: แน่นอนว่าในประเทศจีนเรามีโปรเจคที่เราเป็นผู้ให้บริการในฐานะ Integrator อยู่หลายโครงการในหลายๆอุตสาหกรรมซึ่งประสบความสำเร็จ และได้รับการตอบรับที่ดีอย่างมาก ซึ่งทาง HexagonMI เราได้สร้างโรงงานต้นแบบซึ่งจะสาธิตระบบการผลิตอัจฉริยะโดยใช้แนวคิด Industry 4.0 ตลอดวงจรการผลิตอย่างครบวงจร ณ ประเทศบราซิล และจีน สำหรับในประเทศไทยเรากำลังอยู่ในขั้นตอนการวางระบบที่กำลังจะเกิดขึ้นในอนาคตอันใกล้

Naoki Mori_Sodick_megatech

Mr. Naoki Mori, Sales Division, 

Sodick (Thailand) Co., Ltd. 

Nobuhito Todama_Toyoda Machinery_megatech

Mr. Nobuhito Todama, President,

Toyoda Machinery S.E.Asia Co., Ltd.​

Mr. Naoki Mori, Sodick

ANS: ณ วันนี้กลุ่มลูกค้าของเราในอุตสาหกรรมผู้ผลิตแสงสว่าง โทรศัพท์มือถือ ฮาร์ดดิสก์ และในหลายๆอุตสาหกรรมให้ความสำคัญกับการเพิ่มประสิทธิภาพการทำงาน โดยอาศัยการเก็บข้อมูลต่างๆบนระบบ I-Cloud ในระหว่างการผลิตเพื่อนำมาวิเคราะห์ข้อมูลเพื่อการพัฒนาต่อไป ถึงแม้จะยังไม่มีความเด่นชัด แต่เราพบว่าการพัฒนาการผลิตของผู้ประกอบการมีแนวทางที่จะก้าวตามไป อุตสาหกรรม 4.0 มากขึ้นเรื่อยๆ ซึ่ง Sodick มีความพร้อมที่จะให้การดูแลและสนับสนุนลูกค้าให้เติบโตไปด้วยกัน 

 

Mr. Nobuhito Todama, Toyoda Machinery

ANS: ดังที่กล่าวข้างต้นว่า อุตสาหกรรม 4.0 คือการเชื่อมต่อระบบการผลิตทั้งระบบ และการได้มาซึ่งข้อมูลการผลิตโดยรวมทั้งหมดหรือที่เรียกว่า Total Product Management ดังนั้นในประเทศไทยที่มี อุตสาหกรรมยานยนต์ เป็นอุตสาหกรรมหลักในประเทศ ลูกค้าของเราส่วนใหญ่มุ่งเน้นการนำข้อมูลที่ได้เพื่อการตรวจสอบคุณภาพการผลิตชิ้นงาน และยังอยู่ในระหว่างการพัฒนาและเรียนรู้เทคโนโลยี เพื่อหาทิศทางที่เหมาะสมในโรงงานแต่ละแห่งต่อไป

Q 3: ผู้ประกอบการหลายๆคนยังมีความกังวลว่าแบรนด์ยักษ์ใหญ่ระดับโลกจะต้องตามมาด้วยการลงทุนอันมหาศาลเกินกว่าที่ผู้ประกอบการจะรับได้ จะมีวิธีการในการทำความเข้าใจได้อย่างไร

Mr. Norbert Seo, Bystronic

ANS: สิ่งแรกและสิ่งสำคัญที่สุดคือแบรนด์ระดับโลกจะสามารถนำเสนอข้อมูลและวิธีการที่เป็นประโยชน์มากมายให้กับลูกค้า Bystronic เป็นพันธมิตรระดับโลกที่อำนวยความสะดวกในด้านการเงินเพื่อให้ลูกค้าของเราได้สัมผัสกับเทคโนโลยีใหม่ๆ รวดเร็วมากยิ่งขึ้น ตัวอย่างเช่นให้โซลูชั่นด้านการเงินที่สามารถยืดหยุ่นได้ตามความต้องการของลูกค้า: ลีสซิ่ง การเช่าซื้อและสินเชื่อ เป็นต้น ซึ่งจะเป็นสะพานให้ลูกค้าของเราสามารถพัฒนาอุตสาหกรรมด้วยอัตราการลงทุนที่ต่ำกว่า ด้วยเหตุนี้ลูกค้าของเราจะสามารถเริ่มเฟสใหม่ได้ด้วยอัตราการลงทุนที่ต่ำกว่าแหล่งเงินทุนอื่นๆเพื่อนำไปพัฒนาในอุตสาหกรรมต่อไป และอีกประการหนึ่งที่สำคัญอย่างมากในฐานะพันธมิตรที่เชื่อถือได้ เราให้การสนับสนุนลูกค้าของเราอย่างครบวงจร เพราะเทคโนโลยีที่ดีที่สุดไม่อาจถูกนำมาใช้ให้เกิดประโยชน์หากปราศจากความรู้ความเชี่ยวชาญของทีมผู้ให้คำปรึกษาที่ผ่านการฝึกอบรมมาเป็นอย่างดี และมีเครือข่ายการให้บริการที่ครบถ้วนและสมบูรณ์

 

Mr. Taveesak Srisuntisuk, Hexagon Metrology

ANS: ณ ปัจจุบันนี้ประเทศไทยยังคงต้องใช้เวลาในการพัฒนาเพื่อก้าวไปสู่ อุตสาหกรรม 4.0 แห่งอนาคต อย่างไรก็ตาม เรากำลังให้ความสนใจกับผู้ผลิตที่ต้องการพัฒนาโรงงานส่วนหนึ่งให้เป็น อุตสาหกรรม 4.0 เพื่อเป็นต้นแบบในสายการผลิตอื่นๆ หรืองานเฉพาะทางที่ต้องการทำด้วยวิธี Smart Manufacturing Cells รวมไปถึงผู้ผลิตที่มีความสนใจใน Additive Manufacturing เข้ามาเป็นส่วนหนึ่งในการผลิตที่นำไปสู่การพัฒนาที่สูงขึ้นต่อไป เรามีความเข้าใจในกลุ่มลูกค้าของเราเป็นอย่างดี ดังนั้นการพัฒนาแต่ในทีละส่วนและค่อยขยับขยายทั้งสายการผลิตในอนาคตจะสร้างความเป็นไปได้ให้กับลูกค้าโดยมี HexagonMI ดูแลและให้คำปรึกษาตลอดเส้นทาง

 

Mr. Naoki Mori, Sodick

ANS: ในทุกๆครั้งที่ทางบริษัทได้พัฒนาเทคโนโลยีและนวัตกรรมใหม่เกิดขึ้น แน่นอนว่านวัตกรรมเหล่านี้จะเข้ามาเพิ่มประสิทธิภาพและสร้างประโยชน์ให้กับผู้ประกอบการ ชื่อเสียงที่ทาง Sodick รักษามาโดยตลอดนั่นคือทำอย่างไรให้เทคโนโลยีของเราสามารถสนับสนุนและสร้างประโยชน์ให้กับลูกค้าได้มากที่สุด นอกจากนี้เรายังให้บริการเหล่าพันธมิตรสมาชิกผู้แทนจำหน่ายขนาดกลางและขนาดเล็กได้อย่างทั่วถึง ดังนั้นไม่ว่าจะเป็นการบริการโดยตรงหรือการบริการผ่านทางผู้แทนจำหน่าย เราถือเป็นครอบครัวเดียวกันที่พร้อมให้การสนับสนุนด้วยดีเสมอมา

 

Mr. Nobuhito Todama, Toyoda Machinery

ANS: ผมเชื่อว่า ณ ปัจจุบันลูกค้ามีความเข้าใจต่อความคุ้มค่าของการลงทุนมากกว่าในอดีตอย่างมาก การลงทุนซื้อเครื่องจักรซักเครื่องที่มาจากแบรนด์ระดับโลก สิ่งที่จะได้รับนั่นคือความคุ้มค่าในระยะยาวในหลายๆส่วน ไม่ว่าจะเป็นอายุการใช้งานของเครื่องจักรที่ยาวนานกว่า ประสิทธิภาพการทำงานที่เหนือกว่า และบริการหลังการขายที่ได้มาตรฐานและรวดเร็วมากกว่า และอื่นๆอีกมากมาย เมื่อเทียบกับเครื่องจักรที่มีราคาต่ำ แต่ตามมาด้วยปัญหาจุกจิกในหลายๆประการ ดังนั้น TOYODA เราพร้อมที่จะเดินหน้าช่วยให้ผู้ประกอบการได้รับโซลูชั่นในการผลิตที่ดีที่สุดเพื่อความสำเร็จอย่างยั่งยืนต่อไป

A Global Vision with new manufacturing procedure towards Industry 4_02_megatech

A Global Vision with new manufacturing procedure towards Industry 4.0

by MEGA Tech Magazine

In the age of industrial competition which goes beyond one’s own region and the completion has been fierce for the last decade, many manufacturers have tried to find ways to improve their efficiency, their productivity as well as their potentials in order to meet the requirements of international standards. Therefore, the evolution and the industrial development towards Industry 4.0 is the trend which many entrepreneurs have to observe closely for any changes in the future.

 

For this issue, MEGA Tech Magazine would like to make something special so we have gathered 4 big brands in the world’s leading innovation and technology companies for an interview about their visions and their preparation for the industrial development in Thailand in order to fulfill the potentials and to reach Industry 4.0 in a sustainable manner.

 

 

Q 1: Today is the most suitable time for Thailand’s industrial change. Therefore, as one of the global brands with experience and practical knowledge in the industrial development, what kind of products and services can be offered and developed to enhance Thailand towards Industry 4.0 so that Thailand is recognized and achieve success in a continuous manner?

Mr. Norbert Seo, Bystronic Senior Vice President Market Division Asia and Australia

ANS: Our customers’ challenges consist of being able to quickly respond to their customers’ inquiries in the most efficient manner possible. The markets, sheet metal products, and batch sizes are rapidly changing. Hence, our customers require flexible solutions that enable them to profitably process both large batch sizes and small-scale orders. Industry 4.0 creates important impulses for the development of new solutions. Intelligently networked processes, automation solutions, and at the core of all this, the fiber laser’s integrated cutting technology are key for successful sheet metal processing.

 

Mr. Taveesak Srisuntisuk, Managing Director, Hexagon Metrology (Thailand) Ltd.

ANS: Nowadays we are well-equipped with technology for Industry 4.0 and we are ready in terms of Turnkey Project or Integrator which is going on in China at the moment. Regarding Asia-Pacific, we are beginning to develop and provide solutions to meet the requirements and the demands of entrepreneurs in Thailand. We have Partner who is Integrator with readiness and experience. We believe that in 3-5 years Thailand will be ready for investment and have a higher demand for technology. Today at HexagonMI we present ourselves with the slogan “Quality 4.0”, that is, we use Quality to drive Productivity. We believe that our service will meet the current demands of our customers and when Thai entrepreneurs are ready for Industry 4.0, we are sure that our technology will still meet the demands of our customers.

 

Mr. Naoki Mori, Sales Division Sodick (Thailand) Co., Ltd.

ANS: We learn and develop products from our customers which are everywhere in the world in order to meet and fulfill the demands of our customers. The principles of Industry 4.0 have been proposed in industrially advanced and developed countries such as Germany, the United States and Japan where the principles are successful. So, we are ready to present our technology and automation system to develop our customer’s industries so that they can compete in the world’s market.

 

Mr. Nobuhito Todama, President, Toyoda Machinery S.E.Asia Co., Ltd.

ANS: Nowadays, the demands in the development of Industry 4.0 is a trend which many people are paying close attention because it is spreading all over the world. Access to data is at the heart of everything or we can say that it is at number ONE. Now it is time for IOE or Internet of Everything. In other words, every step of manufacturing procedure should be connected to the internet and the data so that it can be responsive to commands and data management system which will affect the whole line of production. The data will be processed in terms of effectiveness and productivity of the factory. This system will work with our machines in a perfect manner. Moreover, our experience as the technology owner tells us that if Thai entrepreneurs want the best solution to the manufacturing procedure, TOYODA can provide them with the right technology immediately.

 

 

Q 2: Can you mention your customers in Thailand who succeeded when you offered products or services related to Industry 4.0 (If it is confidential, please identify the industrial sector instead)?

 

Mr. Norbert Seo, Bystronic Senior Vice President Market Division Asia and Australia

ANS: One of our customers in Thailand who manufacture electrical cabinets works on a robot to operate our press brake.  This removes manual operation in the equation and bending with Bystronic press brake machine resulted in precise bending of even complex 3D parts.  This streamlines the whole production process and increases the company’s output and productivity. Labor cost is getting higher and the industry is looking towards increasing the level of automation.  Bystronic offers solution with our automation systems that optimize material flow, improve machine use and increase work and process reliability while systematically reducing costs.

 

Mr. Taveesak Srisuntisuk, Managing Director, Hexagon Metrology (Thailand) Ltd.

ANS: In China, we have many industrial projects which are successful and have gained approval. At HexagonMI, we have created model factories to demonstrate the intelligent manufacturing system based on the principles of Industry 4.0 as well as the whole lineup of the manufacturing process in Brazil and China. In Thailand, we are planning to set up a system which is likely to take place in the near future.

 

Mr. Naoki Mori, Sales Division Sodick (Thailand) Co., Ltd.

ANS: At the moment, our customers in many sectors including light-manufacturing, mobile phones, hard disks and other industrial sectors have paid attention to increased efficiency by storing data on I-Cloud system during the manufacturing process in order to analyze the data for further developments. Although it is not obvious at the moment, we have found that the development in the manufacturing procedure of our customers is getting closer towards Industry 4.0. Sodick is ready to supervise and support our customers to grow together.

 

Mr. Nobuhito Todama, President, Toyoda Machinery S.E.Asia Co., Ltd.

ANS: As stated above, Industry 4.0 is a kind of connection of the whole manufacturing line as well as access to all manufacturing data, also known as Total Product Management. In Thailand with automotive industries as the main industry in the country, our customers are looking for a way to get the data to check the quality of the manufacturing process and we are developing as well as learning new technologies to find the right direction for each factory.

 

 

Q 3: Many entrepreneurs are worried that global brands mean a large amount of investment which exceeded their budget, is there any way to clarify any misunderstanding?

 

 

Mr. Norbert Seo, Bystronic Senior Vice President Market Division Asia and Australia

ANS: First and foremost, a global brand offers many benefits to customers. Bystronic as a global partner opens up financial possibilities for the quick entry into new technologies. For example with flexible financing solutions: leasing, lease-purchase, credit models. With this our customers can bridge a start-up phase with low rates, take advantage of development funds, or factor in seasonal sales fluctuations. And another important aspect: As a reliable partner, we support our customers with a comprehensive range of services. Even the best technologies are of no use to our customer without the corresponding know-how of our technology experts, well-trained service technicians, and a well-networked infrastructure.

 

Mr. Taveesak Srisuntisuk, Managing Director, Hexagon Metrology (Thailand) Ltd.

ANS: Nowadays Thailand still needs time for the development towards Industry 4.0 in the future. However, we are interested in hearing from manufacturers who want to develop their factories to be part of Industry 4.0 so that they become the model for other manufacturing lines, especially in the area of Smart Manufacturing Cells as well as those manufacturers who are interested in Additive Manufacturing so that they become part of the development towards better technology. We understand our customer groups very well and therefore the development of each part before the development of the whole line in the future is more likely and feasible among our customers. HexagonMI is ready to provide supervision and advice along the way of such development.

 

Mr. Naoki Mori, Sales Division Sodick (Thailand) Co., Ltd.

ANS: Each time a company develops a new technology and an innovation, we can be sure that such innovation will increase the efficiency and add values to entrepreneurs. The reputation which Sodick has maintained for a long time is how to make our technology support and add the most values to our customers. Besides, our service coverage goes to all our allies including medium and small-sized resellers. Therefore, both direct service and service through our resellers is the same. We are the same family and we support each other always.

 

Mr. Nobuhito Todama, President, Toyoda Machinery S.E.Asia Co., Ltd.

ANS: I believe that at the moment our customers better understand the real cost of investment than in the past, especially the investment in a machine from the world’s big brand, because what they gain is the long-term value in every aspect of the manufacturing such as a longer lifetime of the machine, a better performance, and reliable as well as faster aftersales services, not to mention the rest. When a new investment is compared to a low-budget machine, it is clear that there are no longer many small problems with the new investment. Therefore, TOYODA is ready to move forward with the entrepreneurs to provide the best manufacturing solutions for sustainable success in the future.

© 2018 Advance Industry Media Plus Co., Ltd. All Rights Reserved.​​

Advance Industry Media Plus Co., Ltd.
1104/339 Pattanakarn Road Suanluang, Suanluang, Bangkok, 10250 Thailand

Tel. +66 2136 1406-7

Fax. +66 2187 2899

www.aimplus.co.th   

info@aimplus.co.th​

Ms. Khemruji Pruankaewmanee

Tel: +66 2 136 1406-7
Email: khemruji@aimplus.co.th​

Reader voices

Advertisers

Subscribe

ADVERTISE WITH US 

LINKS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA

megatech magazine, industry 4.0 manufacturing, business matching
aimplus.co.th
megatech magazine, industry 4.0 manufacturing, business matching
megatech magazine, industry 4.0 manufacturing, business matching